Приключи срещата между Сергей Лавров и Дмитро Кулеба в Турция. Украинският

...
Приключи срещата между Сергей Лавров и Дмитро Кулеба в Турция. Украинският
Коментари Харесай

Лавров каза дали Русия ще напада други страни

Приключи срещата сред Сергей Лавров и Дмитро Кулеба в Турция. Украинският външен министър уточни, че диалогът не е бил лесен. Изрази обаче подготвеност за осъществяване на нови диалози в същия формат. Кулеба беше безапелационен, че Украйна няма да капитулира пред Русия. 

Той разяснява, че най-големият проблем, пред който е изправена страната му, е ситуацията в обсадения пристанищен град Мариупол, подложен на натоварен обстрел и опустошения от съветските сили. Кулеба добави, че няма прогрес по прекратяването на огъня и Украйна има две задания - да провежда филантропичен кулоар от Мариупол и да реализира 24-часово помирение.

Руският външен министър упрекна украинските „ националисти ”, че употребяват цивилни жители като жив щит. В отговор на въпрос на Би Би Си дали е допустимо преустановяване на огъня, Лавров съобщи, че „ специфичната военна интервенция ” ще продължи и че Владимир Путин споделя, че тя върви по проект. 

" Ние не планираме да атакуваме други страни, не сме нападали и Украйна – в Украйна се сътвори обстановка, която основава директни закани за Руската федерация ", каза руският външен министър. По думите му към този момент има данни, че за този месец е имало планувана атака в Донецк и Луганск.

Той беше безапелационен, че информацията в международните медии за бомбардировката на АГ болница в Мариупол не дава отговор на истината: „ Не за първи път виждаме патетичните вопли по отношение на т.нар зверства, които правят съветските въоръжени сили. Преди 3 дни на съвещание на Съвета за сигурност в Организация на обединените нации бяха показани обстоятелства от нашата делегация, че този дом е завзет от батальона „ Азов “ и са изгонени всички родилки и медицински личен състав. Този дом беше база на ултра радикалния батальон „ Азов “.

„ Виждаме какъв брой рисково работят западните ни сътрудници, в това число и Европейски Съюз, които, в нарушаване на всичките си правила и т.нар полезности в действителност насърчават доставката на смъртоносно оръжие в Украйна “, съобщи първият посланик на Москва.

Той съществено разкритикува Съединени американски щати поради откриването на биолаборатории в Украйна, където, по думите му, са се правели опити с патогени, които могат да се употребяват за биологично оръжие. „ Украйна стана прозападен пробен инструмент (…) Може и без НАТО да бъдат инсталирани американски системи, които могат да държат Русия на прицел “, добави Лавров.

Той прикани за безпристрастен статут на Украйна и гаранции за сигурността: „ Ако осъждам по изявлението на президента Зеленски, подобен метод си проправя път “. Лавров акцентира, че беларуският формат на договарянията е основен и се чака от Киев да отговори на предложенията, залегнали в съответни планове на документи.

Лавров разяснява и икономическата обстановка в страната си: „ Справяли сме се с компликации на всеки стадий от нашата история. Ще излезем от тази рецесия с оздравяло схващане. Нямаме илюзии, че Западът може да е сигурен сътрудник. Няма да имаме илюзии, когато приказва за своите полезности. Западът може във всеки миг да съобщи всекиго, както и своите полезности “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР